Duitslandweb logo Duitslandweb

Gerechtshof: Volkswagen-rijders hebben recht op nieuwe auto

Kort nieuws - 24 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het deelstaatgerechtshof in Karlsruhe heeft bepaald dat vier Volkswagenklanten recht hebben op een nieuwe auto omdat in hun auto sjoemelsoftware is ingebouwd om milieuregels te omzeilen.

Volkswagen heeft tot het laatste moment geprobeerd de rechtszaken te voorkomen door de klagers onder meer een nieuwe auto aan te bieden, zoals het bedrijf ook al bij vele andere dreigende rechtszaken heeft gedaan. Maar deze klanten wilden een uitspraak van de rechter.

Eerder dit jaar bepaalde het federale hof in een richtingwijzend oordeel dat de gemanipuleerde dieselmotor, die minder zuinig is dan hij lijkt, een gebrek is, waardoor klanten aanspraak kunnen maken op garantie. Het oordeel van vrijdag is het eerste oordeel dat op basis van die uitspraak van het federaal hof is gedaan. Het Oberlandesgericht bepaalde dat de klanten recht hebben op een nieuwe auto, ook al hebben ze al jaren in hun huidige auto gereden. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger