Duitslandweb logo Duitslandweb

Proces tegen misbruik op camping Lügde begint

Kort nieuws - 27 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Donderdag is het proces begonnen tegen drie mannen die tientallen kinderen seksueel hebben misbruikt op een camping in Lügde in het noorden van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Twee verdachten hebben tijdens de zitting bekend.

De misbruikzaak is uitgemond in een bestuurlijk schandaal: een onderzoekscommissie van het deelstaatparlement moet in kaart brengen wat instanties fout hebben gedaan, waardoor de mannen meer dan 20 jaar hun gang hebben kunnen gaan.

De 56-jarige hoofdverdachte, die op de camping woonde, wordt beschuldigd van 300 strafbare feiten. In het proces draait het om misbruik van 34 slachtoffers.  Naast deze Andreas V. staat de 34-jarige Mario S. terecht, voor 162 misdaden. Hij zou zich in de afgelopen twintig jaar aan acht meisjes en negen jongens hebben vergrepen. Bij hem is, net als bij de hoofdverdachte, veel pornografisch materiaal gevonden.

Een derde verdachte van 49 jaar wordt ervan beschuldigd te hebben deelgenomen aan webcamsessies. Ook zou hij de mannen hebben aangesticht tot seksuele handelingen met de kinderen. 

Op de camping kwamen ook veel Nederlandse toeristen. Of ook Nederlandse kinderen  slachtoffer werden van de mannen, is niet bekendgemaakt. De zittingen zijn niet openbaar. Donderdagmiddag kwam naar buiten dat twee van de verdachten in de rechtszaal een bekentenis hebben afgelegd.

In de zaak zijn veel fouten gemaakt. Jeugdzorg heeft met aanwijzingen van het misbruik niks gedaan en in het strafonderzoek is de politie cd's en dvd's kwijtgeraakt. Ook hadden de rechercheurs verzuimd om een schuurtje van de man, vlak achter zijn caravan, te onderzoeken.

Hoofdverdachte Andreas V. had volgens berichten in de Duitse media enige tijd een pleegdochter. Ook bij haar heeft jeugdzorg niet gereageerd op aanwijzingen dat er iets mis was. Het onderzoek naar strafbaar handelen door politie-agenten en jeugdzorg loopt nog. Het hoofd van de plaatselijke politie is overgeplaatst.  Lees meer bij Zeit Online

Tags: justitie, recht

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer

Aanslag Halle nachtmerrie voor Duitsland

Aanslag Halle nachtmerrie voor Duitsland

De aanval op een synagoge in Halle woensdag past in een golf van extreem-rechts geweld in Duitsland.

Lees meer

Duitsland viert Dag van de Duitse Eenheid

Duitsland viert Dag van de Duitse Eenheid

Duitsers hebben vrij vandaag. In Kiel wordt de Dag van de Duitse Eenheid uitbundig gevierd.

Lees meer

800 miljoen moet stervende bossen redden

800 miljoen moet stervende bossen redden

In Duitsland gaan bomen massaal dood door droogte, branden en kevers. Overheidsgeld moet het tij keren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger