Duitslandweb logo Duitslandweb

Hoge straffen in misbruikzaak camping Lügde

Kort nieuws - 5 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De rechter in Detmold heeft gevagenisstraffen van 13 en 12 jaar opgelegd aan de hoofdaangeklaagden in de zaak rond het kindermisbruik op een camping in Lügde (Noordrijn-Westfalen). Ze zijn schuldig bevonden aan meer dan 200 gevallen van zwaar seksueel misbruik.

Behalve gevangenisstraf hebben de aangeklaagden Andreas V. en Mario S. ook Sicherheitsverwahrung, preventieve detentie, opgelegd gekregen. Daarmee kunnen veroordeelden vast blijven zitten als ze een gevaar vormen voor de maatschappij. In juli was mede-aangeklaagde Heiko V. uit Nedersaksen al tot twee jaar voorwaardelijk veroordeeld voor onder meer medeplichtigheid.

De rechter acht het bewezen dat Andreas V. en Mario S. jarenlang meer dan 30 kinderen zwaar seksueel hebben misbruikt. Hun slachtoffers waren tussen de 4 en de 13 jaar oud. Andreas V. woonde op de camping in Lügde, S. kwam er sinds 1999 regelmatig op bezoek. Ook in S.' eigen woning zouden kinderen zijn misbruikt. De mannen filmden hun daden, de politie heeft duizenden foto- en filmbestanden in beslag genomen. 

In de zaak is er ook veel kritiek op de politie en jeugdzorg, die met aanwijzingen van het misbruik eerder niets gedaan zouden hebben. Een van de slachtoffers was een pleegdochter van V.  Ook bij haar heeft jeugdzorg niet gereageerd op aanwijzingen dat er iets mis was. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger