Duitslandweb logo Duitslandweb

Volkswagen wil schikken met Duitse dieseleigenaren

Kort nieuws - 2 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volkswagen gaat in Duitsland gesprekken voeren over een eventuele schadevergoeding voor eigenaren van gemanipuleerde dieselvoertuigen. Dat heeft het autoconcern afgesproken met de Duitse consumentenorganisatie vzbv, die namens honderdduizenden dieselbezitters een rechtszaak voert tegen Volkswagen. 

In de Verenigde Staten heeft Volkswagen kopers van  dieselauto's met sjoemelsoftware  de afgelopen jaren miljarden aan schadevergoedingen betaald, maar in Duitsland gebeurde dat nog niet. Een rechtbank in Braunschweig behandelt sinds september 2019 een zogenoemde Sammelklage, een gezamenlijke aanklacht van zo'n 444.000 dieseleigenaren die een schadevergoeding van de autofabrikant eisen. Zij worden vertegenwoordigd door het Bundesverband der Verbraucherzentralen (vzbv).

Of het daadwerkelijk tot een schikking komt, is nog open. Als de partijen het eens kunnen worden, zou dat een jaren durend marathonproces voorkomen. De gesprekken tussen Volkswagen en de vzbv worden achter gesloten deuren gevoerd. Lees meer bij bij Spiegel Online en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger