Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland hekkensluiter bij orgaandonaties

Kort nieuws - 13 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland staat internationaal onderaan bij het aantal orgaandonaties. Donderdag stemt de Bondsdag over een nieuwe orgaandonatiewet.

Het aantal orgaandonoren in Duitsland is gedaald van 955 in 2018 naar 932 in 2019, meldt de Deutsche Stiftung Organtransplantation (DSO). Met 11,2 donoren per miljoen inwoners is Duitsland internationaal een van de hekkensluiters, aldus de DSO. Het land levert minder organen aan Eurotransplant dan het van de organisatie ontvangt. Eurotransplant verdeelt organen tussen acht aangesloten Europese landen.

De Bondsdag stemt donderdag over een nieuwe orgaandonatiewet. Minister Spahn (CDU) van Gezondheid wil dat iedereen vanaf oktober 2022 automatisch donor is. Wie dat niet wil, moet dat specifiek aangeven. Het voorstel is vergelijkbaar met de Nederlandse wet die in juli 2020 van kracht wordt. Een groep Bondsdagleden heeft een ander voorstel ingediend: mensen moeten nadrukkelijk 'ja' zeggen tegen het donorschap. Maar burgers moeten wel vaker de donor-vraag krijgen voorgelegd, bijvoorbeeld bij het aanvragen van (nieuwe) identiteitspapieren. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Martin Cuijpers - 11 september 2021 00:05

Door mijn Tattoo-project voor het goede doel en de uitvinding van de EERSTE Tattoo Donor Card in de wereld hoop ik het systeem van orgaandonaties positief te veranderen. Zie mijn artikel "Tattoo Donor for Donor Organs" in mijn Blogger First Tattoo Donations

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger