Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland hekkensluiter bij orgaandonaties

Kort nieuws - 13 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland staat internationaal onderaan bij het aantal orgaandonaties. Donderdag stemt de Bondsdag over een nieuwe orgaandonatiewet.

Het aantal orgaandonoren in Duitsland is gedaald van 955 in 2018 naar 932 in 2019, meldt de Deutsche Stiftung Organtransplantation (DSO). Met 11,2 donoren per miljoen inwoners is Duitsland internationaal een van de hekkensluiters, aldus de DSO. Het land levert minder organen aan Eurotransplant dan het van de organisatie ontvangt. Eurotransplant verdeelt organen tussen acht aangesloten Europese landen.

De Bondsdag stemt donderdag over een nieuwe orgaandonatiewet. Minister Spahn (CDU) van Gezondheid wil dat iedereen vanaf oktober 2022 automatisch donor is. Wie dat niet wil, moet dat specifiek aangeven. Het voorstel is vergelijkbaar met de Nederlandse wet die in juli 2020 van kracht wordt. Een groep Bondsdagleden heeft een ander voorstel ingediend: mensen moeten nadrukkelijk 'ja' zeggen tegen het donorschap. Maar burgers moeten wel vaker de donor-vraag krijgen voorgelegd, bijvoorbeeld bij het aanvragen van (nieuwe) identiteitspapieren. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger