Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen opnemen

Kort nieuws - 9 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regeringspartijen SPD en CDU/CSU zijn bereid kinderen uit de overvolle vluchtelingenkampen in Griekenland op te vangen, als andere EU-landen ook meedoen aan de humanitaire actie. Dat hebben de partijen zondagavond besloten. 

Het gaat om 1000 tot 1500 kinderen jonger dan 14 jaar die ziek zijn of zonder begeleiding reizen. De meeste van hen zijn meisjes.

In een verklaring laten CDU/CSU en SPD weten bereid te zijn de vluchtelingen op te nemen, nu er op Europees niveau naar een humanitaire oplossing wordt gezocht. Vorige week stemden de regeringspartijen in de Bondsdag nog tegen opname van vluchtelingen die vastzitten op de Griekse eilanden, omdat Duitsland het alleen in Europees verband wilde doen.

CDU-partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer gaat ervan uit dat andere landen zich nu ook bij de "coalitie van bereidwilligen" aansluiten. Frankrijk en Finland hebben volgens media al aangegeven bereid te zijn kinderen op te vangen, en ook Spanje, Luxemburg en Italië lijken open te staan voor dit initiatief. De Nederlandse regering heeft laten weten geen kinderen op te willen nemen, al hebben individuele gemeenten zich daartoe wel bereid verklaard.

De Duitse coalitie stelt ook 125 miljoen euro beschikbaar voor de burgerbevolking in het Syrische Idlib, die lijdt onder de zware gevechten. Lees meer bij Der Spiegel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger