Duitslandweb logo Duitslandweb

Dag van de Arbeid vooral online-evenement dit jaar

Kort nieuws - 1 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Dag van de Arbeid op 1 mei is in Duitsland een feestdag. In Berlijn en Hamburg grijpen antikapitalisten de dag traditioneel aan voor rellen, de vakbondsbeweging laat normaalgesproken van zich horen met vreedzame manifestaties en overal in het land zijn 1-mei-feesten en braderieën. Dit jaar is vrijwel alles afgezegd, en wordt de dag van internationale solidariteit met de arbeidersklasse vooral online gevierd.

In Hamburg en Berlijn zijn wel wat kleine demonstraties aangemeld, die alleen kunnen plaatsvinden als er een goed veiligheidsconcept is gemaakt en het aantal deelnemers zeer beperkt is. In Berlijn is het jaarlijkse Myfest afgelast en rijdt in plaats daarvan een autocorso naar villawijk Grunewald. De auto-optocht kreeg pas toestemming na tussenkomst van de rechter. Ook Berlijnse tegenstanders van de corona-maatregelen grijpen 1 mei aan voor een demonstratie. 

De vakbondkoepel Deutscher Gewerkschaftsbund heeft in plaats van een centrale bijeenkomst een livestream online. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitsland in 2022

Duitsland in 2022

Een mogelijke vaccinatieplicht, sluiting van de laatste kerncentrales en het voorzitterschap van de G7. Een vooruitblik op Duitsland in 2022.

Lees meer

Tijdlijn Duitsland in 2021

Tijdlijn Duitsland in 2021

Klik met deze tijdlijn door de belangrijkste gebeurtenissen van 2021. Een jaar van verkiezingen, corona en de overstromingsramp.

Lees meer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Merkel wordt donderdagavond in Berlijn uitgezwaaid met een 'Zapfenstreich', een eeuwenoude traditie.

Lees meer

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

In de serie 'Warum, wieso?' zoeken we alledaagse Duitse kwesties uit. Aflevering 8: Oost-Duitsland en de Freikörperkultur

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger