Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse gemeente komt zonder water te zitten

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de gemeente Lauenau in de deelstaat Nedersaksen is afgelopen weekend tot twee keer toe de watervoorziening tot stilstand gekomen. Het waterverbruik was de voorgaande dagen zo hoog dat het drinkwaterreservoir leegraakte en het leidingnetwerk de vraag niet aankon.

De vrijwillige brandweer had de inwoners van Lauenau vrijdagavond opgeroepen om in het weekend drinkwater uit de supermarkt te gebruiken. Zaterdagmiddag was het drinkwaterreservoir toch leeggeraakt. Daarop zette de brandweer tien punten op waar de bevolking water af kon halen. Ook werd er voor nood water uit een nabijgelegen gebied gebruikt.

Normaalgesproken is de watervoorziening in Lauenau voldoende. Maar doordat veel inwoners dit jaar vanwege de coronapandemie niet op vakantie zijn gegaan en het momenteel extreem heet is, is er veel meer water dan gewoonlijk gebruikt. Zo zijn er onder andere veel meer zwembaden dan normaal met water gevuld.

De inwoners van Lauenau moeten de komende tijd zuinig met het water om blijven gaan. Als de bevolking niet meewerkt zal het waternetwerk het opnieuw begeven, aldus de burgemeester van de gemeente Rodenberg, waartoe ook Lauenau behoort. Sinds het water afgelopen weekend opraakte is het waterverbruik in de gemeente gehalveerd. Lees meer bij ndr.de

Ook in andere regio's in Duitsland worden burgers opgeroepen zuinig te zijn met water. Probleem is niet zozeer een tekort aan drinkwater, maar een capaciteitsprobleem van het leidingennet, zegt een woordvoerder van een regionaal waterbedrijf in weekblad Die Zeit. Dat net kan op sommige plaatsen de piekvraag van de afgelopen dagen maar nauwelijks aan. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

30 jaar eenheid: zorgen om 'democratisch tekort'

30 jaar eenheid: zorgen om 'democratisch tekort'

Economisch is veel bereikt, maar de Duitse regering is bezorgd over extreemrechts gedachtengoed in het Oosten.

Lees meer

De zwarte Duitser

De zwarte Duitser

Het koloniale verleden van Duitsland werkt in sommige levens vandaag nog door, wordt Merlijn Schoonenboom duidelijk in het dorpje Caputh.

Lees meer

Duitsland neemt racisme en politiegeweld onder de loep

Duitsland neemt racisme en politiegeweld onder de loep

Op straat protesteren Duitsers tegen racisme; politici en media debatteren over politiegeweld.

Lees meer

Duitsland vreest derde droge zomer op rij

Duitsland vreest derde droge zomer op rij

Boeren en bosbouwers zien hun opbrengst verdampen in de zonnigste lente ooit.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger