Duitslandweb logo Duitslandweb

Zomerse droogte heeft nog weinig effect op Duitse kerstboom

Kort nieuws - 18 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tijdens de kerstdagen halen steeds meer Duitsers een kerstboom in huis. In 2018 steeg de verkoop tot een recordhoogte van ruim 29 miljoen bomen, blijkt uit recente cijfers van Statista. De meeste kerstbomen komen uit Duitsland, ondanks de droge zomers van afgelopen jaren. 

De droogte heeft vooral invloed op jonge, net geplante dennenboompjes die pas over een jaar of acht op de markt komen, meldt Schutzgemeinschaft Deutscher Wald (SDW). Het heeft dus nauwelijks effect op de Weihnachtsbäume die dit jaar worden verkocht. 90 procent van de kerstbomen in Duitsland komt uit eigen land, de rest wordt vooral uit Denemarken geïmporteerd. Ook de prijzen stijgen niet.

De Nordmann is de favoriet bij de Duitse huishoudens. 75 procent koos in 2018 voor deze fijnspar. De boom valt niet snel uit en hij staat bekend om zijn zachte, volle naalden. Bovendien kan deze soort goed tegen droge periodes, omdat hij oorspronkelijk uit de Kaukasus stamt. Een kunstkerstboom is in Duitsland lang niet zo populair als in Nederland. Volgens de SDW is 12 procent van de kerstbomen in Duitse huishoudens van kunststof. In Nederland is dat meer dan de helft. Waar in Nederland de ongeschreven regel geldt dat de boom na Sinterklaas in huis komt, bestaat in Duitsland de traditie om de boom pas rond de vierde advent, dus vlak voor Kerst, neer te zetten. Lees meer bij StatistaBundesverband der Weihnachtsbaumerzeuger en Schutzgemeinschaft Deutscher Wald

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger