Duitslandweb logo Duitslandweb

Opmerkelijk: Duitse ambtenaren krijgen extra zitplaats in trein

Kort nieuws - 18 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse overheidsmedewerkers mogen bij het maken van een treinreis twee zitplaatsen reserveren. Het idee is dat ze daarmee meer afstand van medepassagiers kunnen houden. De extra stoel die de ambtenaren reserveren, wordt door de staat bekostigd.

In werkelijkheid kan de maatregel helemaal niet worden nagevolgd, verklaarde een woorvoerder van de Deutsche Bahn aan de ARD. De aanspraak op een zitplaats vervalt als deze 15 minuten na vertrek nog steeds niet is bezet. De voorzitter van passagiersorganisatie Pro Bahn heeft ook zijn twijfels bij de werking van de maatregel: "De mensen zullen niet in de gang blijven staan om de zitplaats naast de overheidsmedewerker onbezet te laten."

Ook is er kritiek op het feit dat de afstandsregel in treinen alleen voor medewerkers van de Duitse centrale overheid geldt en niet voor alle passagiers, onder andere vanuit de Groenen. "Het is lastig te verantwoorden als hier voor overheidsfunctionarissen andere maatstaven gelden dan voor de rest van de bevolking", aldus een woordvoerder van de Bondsdagfractie.

Al langer wordt in Duitsland gediscussieerd over een algemene reserveringsplicht voor treinen, om invloed te hebben op het aantal passagiers. Maar tot nu toe willen de Deutsche Bahn en de Duitse overheid die niet invoeren. Lees meer bij Tagesschau en Der Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

De nazivergelijking

De nazivergelijking

Fietsend op de stoep in Berlijn hoort Merlijn Schooneboom het zichzelf tot zijn schrik op een onbewaakt ogenblik mompelen: 'Nazi'.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Merkel wil niet meer wachten op de deelstaten

Merkel wil niet meer wachten op de deelstaten

De roep om maatregelen tegen de 'derde golf' neemt toe. Merkel maant en dreigt, maar luisteren de deelstaten nog wel?

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger