Duitslandweb logo Duitslandweb

Nauwelijks treinverkeer in Duitsland door staking

Kort nieuws - 16 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het treinverkeer in Duitsland is vandaag zeer beperkt door een staking van de machinistenvakbond GDL. Naar verwachting rijdt minder dan 20 procent van de intercity's en de ICE's. In sommige regio's rijden überhaupt geen treinen. 

De Deutsche Bahn heeft een noodplan in werking gesteld, maar desondanks is het treinverkeer deze donderdag zeer beperkt, waarschuwt een woordvoerder. De Deutsche Bahn roept reizigers op voor vandaag geplande reizen te verzetten.

De staking van de machinistenvakbond GDL begon woensdagavond en trof toen vooral forenzen. In sommige Duitse regio's, zoals Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen, rijden vrijwel helemaal geen treinen. Daar werken veel machinisten die lid zijn van de GDL. De machinisten leggen hun werk neer tot donderdag 18 uur, maar de verwachting is dat het treinverkeer ook vrijdag nog hinder van de staking ondervindt.

Vakbond GDL en de Deutsche Bahn komen niet uit een cao-conflict. De huidige cao liep eind oktober af. De Duitse machinistenvakbond eist hogere lonen en kortere werkweken voor werknemers in ploegendienst. Afgelopen voorjaar lag het treinverkeer in Duitsland ook meerdere keren plat vanwege stakingen. Lees meer bij Tagesschau en Deutsche Bahn

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger