Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse machinisten gaan vanaf woensdag week lang staken

Kort nieuws - 31 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Machinisten van de Deutsche Bahn in heel Duitsland gaan vanaf aanstaande woensdag tot 7 september staken. Om 17.00 wordt het goederenverkeer voor een groot deel stilgelegd, in de nacht van woensdag op donderdag volgt ook het personenverkeer. Zowel nationale als internationale treinreizigers kunnen veel hinder verwachten.

De Deutsche Bahn (DB) en de machinistenvakbond GDL zijn verwikkeld in een conflict over loon en arbeidsvoorwaarden. De machinisten willen 3,2 procent loonsverhoging en een coronabonus van 600 euro. De DB is bereid daar in mee te gaan, maar op een later tijdstip dan door de vakbond wordt geëist.

Het is al de derde treinstaking in minder dan een maand tijd. Bij een staking eerder deze maand stelden de Duitse spoorwegen een alternatieve dienstregeling voor het lokale- en langeafstandsverkeer op. Het aantal treinen op de lange trajecten werd teruggebracht naar 25 procent van de oorspronkelijke dienstregeling. 

Ook nu probeert de DB de gevolgen van de staking op te vangen. Zo kunnen reizigers hun geld terug krijgen of treinkaartjes flexibel omboeken naar een moment na de stakingsperiode. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

jos - 2 september 2021 21:38

weeral commentaar als het spoor staakt...als duitse treinbestuurders s'avonds laat moeten uitwijken,en s'morgens vroeg opnieuw moeten aanzetten,is er geen hotelkamer voorzien...moeten op de trein maar slapen...indien u daartoe bereidt bent,hebt u recht van spreken anders zwijg,want jullie weten echt niet waarover het gaat...raar dat men bij stakingen van andere sectoren WEL begrip kan tonen....

Reageer
Louise van Hoven - 1 september 2021 13:49

Voor mij precies hetzelfde verhaal. Weer niet naar Wenen, terwijl ik dat al tig keer door corona lockdowns en de vorige Duitse stakingen heb moeten uitstellen. Wat een zootje ongeregeld.

Reageer
Pieter Biezenaar - 31 augustus 2021 20:58

Staking, een week lang. Zijn ze helemaal gek geworden? Een jaar voor gewerkt en weg is onze vakantie.
Dit was dus voor laatste keer dat we iets in Duitsland gaan plannen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger