Duitslandweb logo Duitslandweb

Vanaf woensdag minder treinverkeer in Duitsland door stakingen

Kort nieuws - 10 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Machinisten van de Deutsche Bahn in heel Duitsland gaan de komende dagen staken. Dinsdagavond begint de staking in het goederenverkeer, vanaf komende nacht 02.00 uur vallen ook treinen in het personenverkeer uit. Zowel nationale als internationale treinreizigers kunnen veel hinder verwachten.

Update dinsdag 14:30 uur: Ivm met de machinistenstaking bij de Deutsche Bahn aanstaande woensdag en donderdag hebben de Duitse spoorwegen een alternatieve dienstregeling voor het lokale- en langeafstandsverkeer opgesteld. Het aantal treinen op de lange trajecten wordt teruggebracht naar 25 procent van de oorspronkelijke dienstregeling. Drukbezochte routes en verbindingen naar belangrijke treinstations en luchthavens krijgen daarin voorrang. DB adviseert reizigers lange afstandsreizen uit te stellen indien ze niet noodzakelijk zijn. Gekochte tickets blijven langer geldig of reizigers kunnen hun geld terugkrijgen. Meer informatie op de website van de Deutsche Bahn

95 procent van de leden van de machinistenvakbond GDL stemde dinsdagochtend in met de staking. De Deutsche Bahn (DB) en de vakbond zijn verwikkeld in een conflict over loon en arbeidsvoorwaarden. De DB heeft de vakbond een aanbod gedaan dat voorziet in een loonsverhoging van 3,2 procent in twee stappen. De vakbond van machinisten vindt dat niet toereikend. 

Wat precies de gevolgen van de staking voor reizigers zullen zijn is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat veel treinen niet zullen rijden. Een spoorwegwoordvoerster zei maandag dat de stakingen een 'klap in het gezicht' zijn voor klanten en werknemers, schrijft Tagesschau. Een noodplan voor de komende dagen is ook nog niet bekend. Tijdens de laatste grote staking van de machinisten zes jaar geleden werd een calamiteitenschema opgesteld, om in ieder geval een gedeelte van het treinverkeer te kunnen laten rijden op belangrijke trajecten. 

De staking eindigt in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.00 uur. Lees meer bij Tagesschau en het veelgestelde vragen-stuk van Tagesschau over de staking

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger