Duitslandweb logo Duitslandweb

Vanaf woensdag minder treinverkeer in Duitsland door stakingen

Kort nieuws - 10 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Machinisten van de Deutsche Bahn in heel Duitsland gaan de komende dagen staken. Dinsdagavond begint de staking in het goederenverkeer, vanaf komende nacht 02.00 uur vallen ook treinen in het personenverkeer uit. Zowel nationale als internationale treinreizigers kunnen veel hinder verwachten.

Update dinsdag 14:30 uur: Ivm met de machinistenstaking bij de Deutsche Bahn aanstaande woensdag en donderdag hebben de Duitse spoorwegen een alternatieve dienstregeling voor het lokale- en langeafstandsverkeer opgesteld. Het aantal treinen op de lange trajecten wordt teruggebracht naar 25 procent van de oorspronkelijke dienstregeling. Drukbezochte routes en verbindingen naar belangrijke treinstations en luchthavens krijgen daarin voorrang. DB adviseert reizigers lange afstandsreizen uit te stellen indien ze niet noodzakelijk zijn. Gekochte tickets blijven langer geldig of reizigers kunnen hun geld terugkrijgen. Meer informatie op de website van de Deutsche Bahn

95 procent van de leden van de machinistenvakbond GDL stemde dinsdagochtend in met de staking. De Deutsche Bahn (DB) en de vakbond zijn verwikkeld in een conflict over loon en arbeidsvoorwaarden. De DB heeft de vakbond een aanbod gedaan dat voorziet in een loonsverhoging van 3,2 procent in twee stappen. De vakbond van machinisten vindt dat niet toereikend. 

Wat precies de gevolgen van de staking voor reizigers zullen zijn is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat veel treinen niet zullen rijden. Een spoorwegwoordvoerster zei maandag dat de stakingen een 'klap in het gezicht' zijn voor klanten en werknemers, schrijft Tagesschau. Een noodplan voor de komende dagen is ook nog niet bekend. Tijdens de laatste grote staking van de machinisten zes jaar geleden werd een calamiteitenschema opgesteld, om in ieder geval een gedeelte van het treinverkeer te kunnen laten rijden op belangrijke trajecten. 

De staking eindigt in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.00 uur. Lees meer bij Tagesschau en het veelgestelde vragen-stuk van Tagesschau over de staking

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger