Duitslandweb logo Duitslandweb

Arts verdacht van doodslag op twee corona-patiënten

Kort nieuws - 24 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Justitie doet onderzoek naar een arts van het universitaire ziekenhuis in Essen. Hij zou dodelijke medicijnen hebben toegediend aan twee stervende Covid-19-patiënten. De twee mannen overleden, één van hen was een Nederlander.

De arts (44) is gearresteerd en wordt verdacht van doodslag. Hij zou verklaard hebben dat hij bij één van de twee sterfgevallen een einde wilde maken aan verder lijden van de patiënt en zijn familie. Aanwijzingen dat het gaat om dood op verzoek is er volgens de hoofdofficier van Justitie niet, schrijft de regionale krant RP Online.

De arts werkte op een afdeling van het Universitätsklinikum Essen waar alleen Covid-patiënten worden behandeld. Daar zou hij volgens de politie de twee terminale mannen (47 en 50 jaar oud) medicatie hebben toegediend die leidde tot de dood. De Nederlander (47) was naar Duitsland gebracht voor een Covid-behandeling. In de zaak zijn geen andere verdachten. De nationaliteit van de arts is niet bekendgemaakt.   

In het onderzoek worden ook andere sterfgevallen in het werkverleden van de arts onderzocht. Sinds februari werkte hij in Essen, daarvoor was hij ruim negen jaar specialist anesthesiologie in het universitaire ziekenhuis van Heidelberg. Lees meer bij RP Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De aanslag

De aanslag

Moet je politieke woede wel kanaliseren, vraagt Merlijn Schoonenboom zich af na de bestorming van het Capitool, en eerder de Rijksdag.

Lees meer

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Terugblik op dit uitzonderlijke jaar met een interactieve tijdlijn.

Lees meer

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

Duitsland en Nederland moesten door de coronapandemie individueel en digitaal stilstaan bij het jubileumjaar.

Lees meer

De snelheid

De snelheid

Als Merlijn Schoonenboom vanuit Duitsland Nederland binnenrijdt, voelt de snelweg voor hem steeds weer als een overlevingsparcours.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger