Duitslandweb logo Duitslandweb

Auto rijdt in op menigte in Trier

Kort nieuws - 1 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een man is dinsdagmiddag in Trier met zijn auto ingereden op voetgangers. Vijf mensen zijn om het leven gekomen, melden de autoriteiten in Trier. Onder de slachtoffers is ook een 9 weken oude baby. Meerdere mensen raakten zwaargewond. (Geactualiseerd op 2-11-2020

De dader is gearresteerd. Volgens de politie gaat het om een 51-jarige Duitse man uit de regio Trier-Saarburg. Hij bleek flink te hebben gedronken. Het is nog onduidelijk waarom de man op de menigte inreed, maar de politie heeft geen aanwijzingen voor een politiek of religieus motief. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat de man psychiatrische problemen heeft. Een rechter moet bepalen of hij de gevangenis in moet of naar een gesloten psychiatrische inrichting wordt overgebracht.   

De man reed dinsdagmiddag in een Range Rover de voetgangerszone in het centrum van Trier in en raakte doelbewust lukraak passanten. Vijf mensen werden gedood, veertien mensen raakten gewond. Burgemeester Wolfram Leibe sprak van de zwartste dag voor Trier in de naoorlogse geschiedenis. Minister-president van Rijnland-Palts Malu Dreyer, kanselier Merkel en bondspresident Steinmeier spraken hun afschuw over de daad en hun medeleven met de slachtoffers uit. Lees meer bij tagesschau.de en SWR.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger