Duitslandweb logo Duitslandweb

Slachtoffers Duitse overstromingen krijgen tot 80 procent schade vergoed

Kort nieuws - 2 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Slachtoffers van de overstromigen in Duitsland in juli kunnen tot 80 procent van de schade vergoed krijgen. De bondsregering heeft in een nieuwe verordening besloten hoe het geld uit het wederopbouwfonds wordt verdeeld en wat onder de schadevergoeding valt. 

Duitsland heeft in augustus een wederopbouwfonds ingesteld van in totaal 30 miljard euro. Twee miljard steekt de regering in het herstel van snelwegen en spoortrajecten. 28 miljard leggen bondsregering en deelstaten samen in.

Slachtoffers moeten "snel, uitgebreid en eerlijk kunnen worden gecompenseerd", aldus minister van Financiën Olaf Scholz (SPD). Getroffen huishoudens en ondernemingen kunnen tot 80 procent van de opgelopen krijgen uitgekeerd. In bijzonder schrijnende gevallen kunnen slachtoffers ook de volledige schade vergoed krijgen. Het meeste geld uit het fonds gaat naar de zwaarst getroffen gebieden Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen. Ook Beieren en Saksen krijgen financiële hulp. De verordening en het hulpfonds treden in kracht als de Bondsraad ermee heeft ingestemd. Dat is voor 10 september gepland. Lees meer bij Tagesschau.de

Woensdag zijn de 133 slachtoffers van de overstromingen in Rijnland-Palts herdacht. Onder anderen bondspresident Frank-Walter Steinmeier en deelstaatpremier Malu Dreyer (SPD) spraken op de herdenking. "Wij, het hele land, rouwen vandaag met u mee", aldus Steinmeier. Lees meer bij Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger