Duitslandweb logo Duitslandweb

Leipziger Buchmesse voor het tweede jaar geannuleerd

Kort nieuws - 1 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Leipziger Buchmesse wordt dit jaar online georganiseerd. De bekende boekenbeurs met veel internationale exposanten kan vanwege de coronapandemie niet fysiek plaatsvinden. 

In eerste instantie had de organisatie de Buchmesse verplaatst van maart naar mei in de hoop dat het dan wel kon doorgaan. Maar "het ernstige verloop van de pandemie laat ons geen keus", aldus de organisatie tegen de regionale omroep MDR. Een evenement met meer dan 100.000 gasten is in de huidige omstandigheden niet mogelijk.

De Leipziger Buchmesse was vorig jaar een van de eerste grote evenementen in Duitsland die vanwege de corona-uitbraak werd geannuleerd. De andere grote Duitse boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse, maakt vooralsnog wel plannen voor een fysiek evenement in oktober dit jaar. Lees meer bij MDR en Westdeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger