Duitslandweb logo Duitslandweb

Heftige sneeuwval in Duitsland ontregelt auto- en spoorwegen

Kort nieuws - 9 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Flinke sneeuwval heeft in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw voor problemen gezorgd op sommige Duitse snelwegen. Door een kilometerslange opstopping op de A2 bij Bielefeld (NRW) moesten veel mensen de nacht in hun auto in de vrieskou doorbrengen. 

Ook op andere snelwegen waren problemen. Bij Dortmund kwamen tientallen vrachtwagens maandagmiddag vast te zitten in de sneeuw, terwijl er op dat moment een rijverbod voor zware vrachtwagens gold. De politie deelden boetes uit en de hulpdiensten warme dranken en dekens.

Ook op het spoor zorgde de sneeuw voor problemen. Op meerdere belangrijke trajecten is het treinverkeer stilgelegd, zoals tussen Hannover en het Roergebied, Hamburg en München, Dortmund en Keulen en Dresden en Leipzig. De komende dagen wordt er minder sneeuwval verwacht, maar de vrieskou blijft. In veel Duitse steden staat extra hulp voor daklozen klaar. Zo rijden Kältebusse rond: bussen die mensen van de straat opvangen en naar een noodopvang brengen. Lees meer bij Tagesschau

De kou speelt ook de mensen in het Zuid-Duitse Neurenberg parten. Door een brand in een energiecentrale is op meerdere plekken de stadsverwarming uitgevallen. Naast huishoudens zijn ook grote bedrijven, een kliniek, scholen, een winkelcentrum en twee bejaarden- en zorginstellingen getroffen. De stad heeft de noodtoestand uitgeroepen en een crisisteam opgericht. Lees meer bij RB.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger