Duitslandweb logo Duitslandweb

Beieren kampt met gevolgen van heftige sneeuwval

Kort nieuws - 4 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaat Beieren heeft nog last van de heftige sneeuwval afgelopen weekend. Het treinverkeer is maandagochtend grotendeels ontregeld en sommige scholen blijven gesloten. 

Er viel vooral in Zuid-Beieren in korte tijd zoveel sneeuw, dat de wegen onbegaanbaar werden en het trein- en vliegverkeer moest worden stilgelegd. In München werd zaterdagmiddag een record hoeveelheid sneeuw gemeten voor december: ruim 45 centimeter. In Passau 56 centimeter. In de bergen en de bossen werden mensen gewaarschuwd voor lawines. 

Ook bij de start van de nieuwe week speelt de sneeuw nog een hoofdrol. Veel wegen zijn inmiddels schoongeveegd, maar veel straten zijn nog slecht begaanbaar. Sommige scholen houden om die reden vandaag de deuren gesloten. Ook op de luchthaven van München zijn veel vluchten geannuleerd. Deutsche Bahn heeft het treinverkeer in Beieren weer opgestart, maar kampt nog met grote problemen. Er zijn niet genoeg wagens beschikbaar om de rails sneeuwvrij te maken, waardoor er nog veel treinen uitvallen. Spoorvakbond EVG en reizigersvereniging Pro Bahn hebben kritiek geuit op de storingsgevoeligheid van het Duitse spoor. Zij vinden dat er fors meer geïnvesteerd moet worden in de spoorwegen om dit in de toekomst te voorkomen.

Het is nog niet helemaal gedaan met de sneeuw in Beieren, meldt de Duitse weerdienst DWD. Vandaag gaat het flink vriezen, later kan het ook gaan ijzelen. Woensdag gaat het opnieuw sneeuwen of regenen. Lees meer bij BR24 en Tagesschau

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door News von ZDFheute (@zdfheute)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger