Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland, Duitsland en België roepen inwoners op in eigen land te blijven

Kort nieuws - 28 april 2021

Nederland, Duitsland en België roepen inwoners met klem op in eigen land te blijven. In Nederland gaan vandaag versoepelingen in, in Duitsland en België zijn die er nog niet. "Vermijd onnodige reizen en kom pas in betere tijden weer naar Nederland."

"Dit is helaas niet de tijd voor gezelligheid, vriendenbezoek of winkelen over de grens", laat de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus weten. "Nederlanders, Belgen en Duitsers moeten even afstand van elkaar houden. Dat helpt ons in alle drie de landen in de strijd tegen corona en redt levens.” 

De ministers van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, Herbert Reul en Boris Pistorius, en hun Belgische collega Annelies Verlinden, sluiten zich bij de oproep aan. “Het goede weer mag ons er niet toe brengen alle voorzichtigheid overboord te gooien", aldus Reul. "Daarom vraag ik vooral de burgers in de grensregio's: blijf thuis! Ik weet dat het moeilijk is, maar we moeten het nog wat langer volhouden. Normaal gesproken leven we in een open, grenzeloos Europa. Maar het coronavirus leeft van mobiliteit en ontmoetingen. Als we het nu opgeven, zouden we al onze eerdere inspanningen te niet doen."

"Naarmate de vaccinatie in heel Europa vordert, komt de geleidelijke normalisatie langzaam dichterbij", meldde Pistorius. "Maar tot die tijd moeten we ons allemaal blijven beperken, vooral als het gaat om bewegingsvrijheid." Lees meer bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

Reacties

Anoniem - 12 mei 2021 15:58

Als je als Nederlander beide vacinaties hebt gehad, mag je dan wel zonder test naar duisland, om bijvoorbeeld boodschappen te doen en te tanken

Reageer
Hetty Klok-Brouwers - 11 mei 2021 22:30

Zolang de grens voor Nederlanders naar Duitsland gesloten is.
Roep ik de Burgervaders van o.a. Venlo, Roermond etc. op.
Sluit ook de Nederlandse grens af.
Of denken jullie niet aan je eigen volk.

Reageer
Marja Verburg Hetty Klok-Brouwers - 12 mei 2021 14:11

De grens tussen Nederland en Duitsland is niet gesloten. Er gelden wel strenge reisrestricties. Maar Nederlanders en Duitsers die zich aan de reisregels in beide landen houden, kunnen de grens over. Voorlopig wordt bezoek over de grens zonder noodzakelijke reden helaas nog wel dringend afgeraden, vanwege het hoge aantal besmettingen. Zie voor meer info: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Ger - 11 mei 2021 12:18

Wij zien in Venlo en Tegelen regelmatig duitse auto's rijden om ff "einkaufen zu machen" waarom word er gewoon niet aan de grens door politie en/of douane controle gedaan????
Ik snap dat voor vrachtverkeer uitzonderingen zijn en die chauffeurs komen alleen bij betreffende brdrijven uit hun wagens komen.

Reageer
Anoniem - 10 mei 2021 12:36

Inderdaad, wij nederlanders mogen duitsland niet in,maar duitsland komt wel winkelen in nederland!! Slaat toch nergens op! Wij riskeren inderdaad een boete! Maar dan moeten de duitsers ook geweerd worden in nederland! Ongelofelijk !

Reageer
Marja Verburg Anoniem - 10 mei 2021 17:02

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling boodschappen te doen over de grens, ook niet voor Duitsers. Als zij niet zijn gevaccineerd en zonder negatieve test terugkeren, riskeren zij ook een fikse boete. Nederlanders mogen als zij zich een aan de meld-, test- en quarantaineregels houden, overigens wel naar Duitsland. Mvg, de redactie

Aangepast op 2021-05-10 17:18:44

Karel - 10 mei 2021 10:16

Als wij niet mogen shoppen in Duitsland en een boete riskeren bij overschrijden van de grens, begrijp ik niet dat de afgelopen dagen het krioelde van de Duitse kentekens in NL. Wij worden gezien als code zwart maar dat deert de duitsers niet.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Politiesamenwerking: 'Heel veel werk aan plofkraken'

Politiesamenwerking: 'Heel veel werk aan plofkraken'

De coronapandemie verandert de criminaliteit in de grensstreek, vertelt Gert Rademaker van de Nationale Politie

Lees meer

Legersamenwerking: ‘De vraag is niet of, maar hoe?’

Legersamenwerking: ‘De vraag is niet of, maar hoe?’

Bij Nederlands-Duitse legersamenwerking zijn culturele aspecten van groot belang. De RUG deed onderzoek.

Lees meer

Nieuws in grensgebied gaat ook over begrip

Nieuws in grensgebied gaat ook over begrip

Een nieuw project in de grensstreek moet inwoners op de hoogte houden van het nieuws net over de grens.

Lees meer

Genootschap maakte zich sterk voor Duitse cultuur

Genootschap maakte zich sterk voor Duitse cultuur

Het Genootschap Nederland-Duitsland brengt Duitse cultuur naar Nederland. Dat was niet altijd makkelijk.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger