Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland, Duitsland en België roepen inwoners op in eigen land te blijven

Kort nieuws - 28 april 2021

Nederland, Duitsland en België roepen inwoners met klem op in eigen land te blijven. In Nederland gaan vandaag versoepelingen in, in Duitsland en België zijn die er nog niet. "Vermijd onnodige reizen en kom pas in betere tijden weer naar Nederland."

"Dit is helaas niet de tijd voor gezelligheid, vriendenbezoek of winkelen over de grens", laat de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus weten. "Nederlanders, Belgen en Duitsers moeten even afstand van elkaar houden. Dat helpt ons in alle drie de landen in de strijd tegen corona en redt levens.” 

De ministers van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, Herbert Reul en Boris Pistorius, en hun Belgische collega Annelies Verlinden, sluiten zich bij de oproep aan. “Het goede weer mag ons er niet toe brengen alle voorzichtigheid overboord te gooien", aldus Reul. "Daarom vraag ik vooral de burgers in de grensregio's: blijf thuis! Ik weet dat het moeilijk is, maar we moeten het nog wat langer volhouden. Normaal gesproken leven we in een open, grenzeloos Europa. Maar het coronavirus leeft van mobiliteit en ontmoetingen. Als we het nu opgeven, zouden we al onze eerdere inspanningen te niet doen."

"Naarmate de vaccinatie in heel Europa vordert, komt de geleidelijke normalisatie langzaam dichterbij", meldde Pistorius. "Maar tot die tijd moeten we ons allemaal blijven beperken, vooral als het gaat om bewegingsvrijheid." Lees meer bij het ministerie van Justitie en Veiligheid

Reacties

Janny Geertsma - 4 juni 2021 08:27

Onze eugen economie helpen we hiermee ook niet. Er zijn nu ontzettend veel annuleringen van Duitsers die al geboekt hadden voor Nederland vakantie terwijl Duitsland er veel beter bij staat dan Nederland. Ik snap er niets meer van waar de overheid nu mee bezig us.

Reageer
M verbeek Janny Geertsma - 9 juni 2021 09:44

Omdat we hier nog in een hogere risico zitten en ze niet willen dat de Duitsers het virus vanuit nl mee terug nemen. Is niet zo moeilijk om te bedenken Toch?

Janny Geertsma - 4 juni 2021 08:21

Mijn broer en schoonzus wonen in Duitsland, een jaar al niet gezien. Nu willen ze 11 juni op mijn verjaardag komen tot 13 juni.!ze zijn beiden al ingeënt en gaan niet in een hotel of zo Tocht moeten ze een NAAT test doen. Dat wordt dAn veel te duur € 120 aan test kosten en 2x tank benzine. Gaat dus niet door. Te belachelijk voor woorden!!

Reageer
M verbeek Janny Geertsma - 9 juni 2021 09:47

Jouw berichten zijn behoorlijk narcistisch getint. Het draait niet allemaal om Janny. Het is nu nog even zo. Dan vier je de verjaardag maar een andere keer. Iedereen heeft het lastig ermee.

JS - 24 mei 2021 09:46

Het is een onduidelijke boel wat de regels betreft , en ja waarom geen controle aan de Duitse kant richting Nederland en de Duitsers die hier volop willen komen shoppen terugsturen oftewel tegenhouden door de eigen Duitse autoriteiten. Duitsland wil ons niet hebben omdat wij een risico gebied zijn maar ze zoeken ons wel op?? Terwijl bij hun de inzid wert ook hoog is!
Begrijp wel dat indien je volledig gevaccineerd bent 2 weken na de laatste vaccinatie dat men dan weer naar Duitsland kunt.

Reageer
Carla - 19 mei 2021 23:55

Ja vind er niets van kloppen Holland loop vol en wij braaf wachten te gek voor woorden is dit toch laat gaan alles kun je ook zien waar het meeste besmetting van weg kom

Reageer
rob nijhuis - 19 mei 2021 22:49

Beste Klaas , waarom schrijf je
"maar onze eigen overheid laat het ook op dit punt weer volledig afweten ".
Let wel we gaan de goede kant uit en .... op dit punt en weer volledig afweten....
schrijf je waarschijnlijk omdat je niet over de grens kunt tanken.
Die wijsheid van oordelen moet je je niet toe-eigenen. Het komt wel goed.

Reageer
Chris rob nijhuis - 26 mei 2021 14:05

Rob jij bent een vervelende wijsneus

Jeroen rob nijhuis - 22 mei 2021 12:21

Beste Rob dit heeft niets met tanken te maken. Als je aan de grens woont is je bubbel een straal 10-20km rondom je huis en dan zit daar ook Duitsland bij 1 Europa toch zonder grenzen. als ik nu naar Duitsland ga heb ik een bekeuring van 250€ aan mijn broek. De Duitsers kunnen vrij in en uitrijden. Klaas heeft gelijk wij mogen het niet brengen maar de Duitsers mogen het wel massaal halen. Dat is te triest voor woorden. 1 Europa zonder grenzen werkt niet blijkt wel weer.

Klaas - 18 mei 2021 10:40

Afgelopen zondag bij Obelink in Winterswijk geweest. Rijen Duitse auto's en campers op de parkeerplaatsen. Ze zijn blijkbaar bang dat wij Corona brenengen in Duitsland maar zijn niet bang om het te halen in Nederland. Duitsland stelt strenge eisen en regels voor Nederlanders maar onze eigen overheid laat het ook op dit punt weer volledig afweten.

Reageer
Jok - 16 mei 2021 20:32

Reactie op Karel,
Karel je hebt volkomen gelijk hier krioelt het idd van de Duitsers in alle winkels en wij mogen niet de grens over om 1 uurtje te shoppen/winkelen ik vind het schandalig. Ben al 3 keer negatief getest en al de vaccinatie gehad en mag nog niet de grens over voor te winkelen want de test uit de teststraat in Landgraaf telt niet is ook schandalig. We zijn buurlanden fock up.

Reageer
Paul Jok - 28 mei 2021 23:10

Inderdaad te zot. Bij het Outlet in Roermond een file van bijna 10km vanaf Duitsland met dagjesmensen/ funshoppers, en geen controle. De hele stad vol met Duitse auto's, ook waar ze niet mogen staan. Maar wij mogen de andere kant niet op. Is i nderdaad cde overheid (die man met z'n brede grijns vooral) die het in Nederland lat afweten. Ben maar naar België gegaan.....

Anoniem - 12 mei 2021 15:58

Als je als Nederlander beide vacinaties hebt gehad, mag je dan wel zonder test naar duisland, om bijvoorbeeld boodschappen te doen en te tanken

Reageer
Marja Verburg Anoniem - 17 mei 2021 16:19

Het is op dit moment nog niet de bedoeling om voor boodschappen de grens over te gaan. Duitsland maakt een uitzondering op een aantal reisregels voor mensen met een vaccinatiebewijs in het Duits, Engels, Frans, Spaans en Italiaans, maar niet in het Nederlands. NL geeft Nederlandstalige registratiekaarten uit. U zou voor een bezoek aan Dld dan alsnog een test moeten doen. Zie: https://duitslandinstituut.nl/artikel/43899/duitsland-accepteert-nederlandstalig-vaccinatiebewijs-niet Mvg, de redactie

Aangepast door een administrator op 2021-05-18 10:42:33

Hetty Klok-Brouwers - 11 mei 2021 22:30

Zolang de grens voor Nederlanders naar Duitsland gesloten is.
Roep ik de Burgervaders van o.a. Venlo, Roermond etc. op.
Sluit ook de Nederlandse grens af.
Of denken jullie niet aan je eigen volk.

Reageer
Marja Verburg Hetty Klok-Brouwers - 12 mei 2021 14:11

De grens tussen Nederland en Duitsland is niet gesloten. Er gelden wel strenge reisrestricties. Maar Nederlanders en Duitsers die zich aan de reisregels in beide landen houden, kunnen de grens over. Voorlopig wordt bezoek over de grens zonder noodzakelijke reden helaas nog wel dringend afgeraden, vanwege het hoge aantal besmettingen. Zie voor meer info: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Ger - 11 mei 2021 12:18

Wij zien in Venlo en Tegelen regelmatig duitse auto's rijden om ff "einkaufen zu machen" waarom word er gewoon niet aan de grens door politie en/of douane controle gedaan????
Ik snap dat voor vrachtverkeer uitzonderingen zijn en die chauffeurs komen alleen bij betreffende brdrijven uit hun wagens komen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger