Duitslandweb logo Duitslandweb

Angst voor corona-uitbraken na overstromingen

Kort nieuws - 20 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De deelstaatregeringen van Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts vrezen corona-uitbraken in de overstroomde regio's. Kanselier Merkel bezoekt vandaag het zwaar getroffen Bad Münstereifel.

Bij de reddings- en opruimwerkzaamheden en in de noodopvang zijn veel mensen samen zonder dat ze afstand kunnen houden. De meeste reddingswerkers zijn volledig gevaccineerd, aldus de corona-communicatieafdeling van de deelstaatregering in Rijnland-Palts. Maar voor veel anderen geldt dat niet. Daarom gaat de deelstaat extra vaccineren in de getroffen gebieden.

Noordrijn-Westfalen wil uitbreiding van het coronavirus in de noodopvang voorkomen met tests, mondkapjes en ventilatie. De zorgen zijn extra groot omdat in de overstroomde regio's de medische infrastructuur grotendeels is ingestort, omdat bijvoorbeeld huisartsenpraktijken er niet meer zijn.

Kanselier Angela Merkel bezoekt vandaag Bad Münstereifel in de zwaar getroffen regio Euskirchen in Noordrijn-Westfalen, samen met minister-president Armin Laschet. De oude binnenstad van Bad Münstereifel is door de overstromingen vrijwel geheel vernietigd. Zondag was Merkel in het rampgebied rond de rivier de Ahr in Rijnland-Palts.

Het dodental van de overstromingen in beide deelstaten is gestegen naar 164, in Rijnland-Palts zijn 117 doden gemeld, in Noordrijn-Westfalen 47. Er wordt rekening mee gehouden dat nog meer dodelijke slachtoffers worden gevonden. 

De bondsregering gaat volgens Duitse media uit van ruim 2 miljard euro aan schade alleen al aan straten, snelwegen en spoorwegen. Zowel trein- als autoverkeer (op de A1 en de A61) zal nog lange tijd beperkt mogelijk zijn. Op veel plaatsen in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts is echter de gehele infrastructuur vernietigd, naast wegen en bruggen ook elektriciteits- en gasleidingen, de drinkwatervoorziening en zendmasten voor mobiele telefonie. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

De Duitse regering wil wiet roken legaliseren voor volwassenen. Of de streefdatum van 1 april wordt gehaald is nog ongewis.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger