Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal elektrische voertuigen in Duitsland passeert de miljoen

Kort nieuws - 3 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal elektrische auto's, bussen en bedrijfswagens op de Duitse wegen is voor het eerst de grens van een miljoen gepasseerd. Dat hebben de ministeries van Economie, Verkeer en Milieu meegedeeld.

In de maand juli werden 57.000 nieuwe elektrische voertuigen toegelaten in Duitsland. Daarmee werd het doel van een miljoen elektrische voertuigen bereikt, dat eigenlijk al voor het jaar 2020 was gesteld. Iets meer dan de helft van de miljoen voertuigen heeft een volledig elektrische aandrijving, in de andere gevallen gaat het om plug-in-hybrides. 

Het aantal nieuwe toelatingen van elektrische voertuigen is sinds midden vorig jaar flink toegenomen. Volgens de bondsregering komt dat door de verhoogde subsidies. Bij de aanschaf van een elektrische auto kan de koper tot 9000 euro aan toeslag ontvangen. Bovendien hoeft de eigenaar van een nieuwe elektrische auto tien jaar lang geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Om de klimaatdoelen te bereiken moeten er in 2030 14 miljoen elektrische voertuigen in Duitsland rijden, zo liet minister van Verkeer Andreas Scheuer weten. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

De Duitse regering wil wiet roken legaliseren voor volwassenen. Of de streefdatum van 1 april wordt gehaald is nog ongewis.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger