Duitslandweb logo Duitslandweb

Voorzitter Meuthen verlaat AfD

Kort nieuws - 28 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voorzitter Jörg Meuthen van de Alternative für Deutschland (AfD) legt het voorzitterschap neer en stapt uit de partij, heeft hij vrijdag aan Duitse media laten weten. Hij wil wel lid van het Europees Parlement blijven.

Meuthen zegt de machtsstrijd te hebben verloren van de rechtsextremistische vleugel van de partij. Hij ziet duidelijk totalitaire tendenzen in de partij en in de coronapolitiek ziet hij een sektarische ontwikkeling. 

Meuthen was co-voorzitter van de AfD, samen met Tino Chrupalla. Tussen de twee voorzitters woedde een hevige machtsstrijd.

Donderdag adviseerde een commissie van het Europees Parlement om de parlementaire onschendbaarheid van Meuthen op te heffen zodat justitie onderzoek naar hem kan doen in een zaak van mogelijk illegale partijfinanciering. Volgens Meuthen staat zijn vertrek uit de partij daar los van. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

Indrukwekkende getuigenissen over vervolging van lhbtiq'ers in en na de oorlog, tijdens de Holocaust-herdenking in de Bondsdag.


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

De Duitse defensieminister Lambrecht maakte één fout te veel, schrijft columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger