Duitslandweb logo Duitslandweb

AfD'er maakt Duitsland zwart in Russische media

Kort nieuws - 14 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

AfD-bondsdaglid Eugen Schmidt is de afgelopen weken meerdere keren in Russische media verschenen. Daarin noemt hij Duitsland onder meer een 'rechteloze staat' en 'geen democratie'. Dat blijkt uit onderzoek van ARD-programma Kontraste.

Andersdenkenden worden in Duitsland door de regerende elite gecensureerd en met lichamelijk geweld bedreigd, verklaarde Schmidt bij de Russische radiozender Komsomolskaja Prawda en bij Zvezda; propagandazender van het Russisch ministerie van Defensie. Volgens hem worden afwijkende meningen onderdrukt, en is Duitsland geen democratie en geen rechtstaat. Hij noemt het "een illusie" dat rechtbanken in Duitsland eerlijke en rechtmatige uitspraken zouden doen. Duitse media zouden volledig door de overheid worden gecontroleerd.

De AfD-fractie heeft schriftelijk laten weten dat het hier om een "mening van de heer Schmidt" gaat, en geen mening van de AfD-fractie. Eugen Schmidt is in 1999 als Spätaussiedler - iemand van Duitse komaf die na de val van de Sovjet-Unie terug naar Duitsland is gekomen - vanuit Kazachstan naar Duitsland geëmigreerd. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger