Duitslandweb logo Duitslandweb

Al 123.000 vluchtelingen in Duitsland

Kort nieuws - 14 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens cijfers van de Duitse politie zijn er al bijna 123.000 vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen in Duitsland, meldde het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag. Het daadwerkelijk aantal kan nog hoger zijn omdat er geen vaste grenscontroles zijn.

Volgens minister Nancy Faeser gaat het voornamelijk om vrouwen, kinderen en ouderen. Faeser en minister Annalena Baerbock van Buitenlandse Zaken zegden zaterdag ook toe dat 2500 vluchtelingen zo snel mogelijk vanuit Moldavië naar Duitsland worden gehaald. In het kleine Moldavië zijn inmiddels volgens Tagesschau al 300.000 vluchtelingen uit Oekraïne. Baerbock maakt zich sterk voor een luchtbrug vanuit de regio's die grenzen aan Oekraïne. Lees meer bij Tagesschau

In verschillende Duitse steden gingen mensen zaterdag de straat op om steun te betuigen aan Oekraïne. De grootste vredesdemonstraties waren in Berlijn en in Stuttgart, met tienduizenden deelnemers. Ook in Hamburg (10.000 deelnemers), Frankfurt (12.000 deelnemers) en Leipzig (8000 deelnemers) verzamelden burgers zich om tegen de Russische inval in Oekraïne te demonstreren. Vrijwel alle demonstranten droegen mondkapjes. Lees meer bij Deutsche Welle

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger