Duitslandweb logo Duitslandweb

Opnieuw pro-Russische demonstraties in Duitse steden

Kort nieuws - 11 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In verschillende Duitse steden vonden zondag pro-Russische demonstraties plaats. Onder andere in Hannover en Frankfurt verzamelden zich honderden mensen. Ook waren er pro-Oekraïense tegendemonstraties.

In Frankfurt kwamen volgens de politie zo’n 800 mensen samen op de Opernplatz. Bij de demonstratie waren spreekkoren te horen en werd er met Russische en Sovjetvlaggen gezwaaid. Een geplande auto-optocht met 700 voertuigen mocht van het stadsbestuur niet doorgaan. In Hannover ging zo'n autocorso wel door, met ongeveer 350 voertuigen, volgens de politie. Ook in Stuttgart, Lörrach en Lubeck waren autodemonstraties. De demonstranten zeiden te protesteren tegen de Ruslandhaat in Duitsland.

Naast de pro-Russische demonstraties waren er in Hannover en Frankfurt ook pro-Oekraïense tegendemonstraties. In Hannover telde de politie 3500 tegendemonstranten, in Frankfurt 2500.

De Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Andrij Melnyk, heeft opgeroepen tot een verbod op Russische symbolen, zoals vlaggen bij demonstraties. Volgens de ambassadeur heeft het tonen van deze symbolen niets met vrijheid van meningsuiting te maken, maar is het “verheerlijking van barbaarse agressie”. Lees meer bij ZDF en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland verdeeld over wapenleveranties

Duitsland verdeeld over wapenleveranties

Scholz verdedigde zondag met verve zijn besluit om nu toch zware wapens te leveren aan Oekraïne.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland onder druk

Podcast Achtung! Duitsland onder druk

Wat is de Duitse reactie op de oorlog in Oekraïne? Wiebke Pittlik en Marja Verburg praten je bij.


Lees meer

Bevrijder/bezetter

Bevrijder/bezetter

Oude Sovjet-monumenten groeien door de oorlog in Oekraïne uit tot omstreden locaties, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitse bedrijven in Rusland: weggaan of blijven

Duitse bedrijven in Rusland: weggaan of blijven

Door de oorlog in Oekraïne zien veel Duitse bedrijven zich gedwongen de Russische markt te verlaten. Niet alle bedrijven doen dat.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger