Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland gaat tanks aan Oekraïne leveren

Kort nieuws - 26 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Defensie Lambrecht (SPD) heeft dinsdag bij een bijeenkomst met ambtgenoten op luchtmachtbasis Ramstein groen licht gegeven voor de levering van luchtafweertanks van het type Gepard. Hiermee gaat Duitsland voor het eerst zware wapens leveren aan Oekraïne.

De Gepards komen uit oude voorraden van de Bundeswehr en mogen door producent Kraus-Maffei Wegmann aan Oekraïne worden verkocht. De voertuigen kunnen zowel tegen lucht- als gronddoelen worden ingezet. 

Minister Lambrecht verweerde zich in Ramstein tegen beschuldigingen dat Duitsland te weinig doet om Oekraïne te steunen. “Er is op dit gebied de afgelopen weken veel kritiek geweest op Duitsland”, aldus de minister. “Maar de cijfers laten iets anders zien." Volgens de minister heeft Duitsland al grote hoeveelheden uitrusting en wapens zoals anti-tankwapens en luchtdoelraketten geleverd. 

Ook kondigde Lambrecht aan dat de Bundeswehr samen met de Nederlandse Koninklijke Landmacht Oekraïense troepen gaat trainen in Duitsland. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

In Oost-Duitsland zwelt het protest tegen het Duitse energie- en Ruslandbeleid aan. Waarom juist daar?


Lees meer

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Door de oorlog in Oekraïne sneuvelt het ene heilige huisje na het andere in Duitsland. Gesprek over de Duitse positie in deze crisis.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger