Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland gaat tanks aan Oekraïne leveren

Kort nieuws - 26 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Defensie Lambrecht (SPD) heeft dinsdag bij een bijeenkomst met ambtgenoten op luchtmachtbasis Ramstein groen licht gegeven voor de levering van luchtafweertanks van het type Gepard. Hiermee gaat Duitsland voor het eerst zware wapens leveren aan Oekraïne.

De Gepards komen uit oude voorraden van de Bundeswehr en mogen door producent Kraus-Maffei Wegmann aan Oekraïne worden verkocht. De voertuigen kunnen zowel tegen lucht- als gronddoelen worden ingezet. 

Minister Lambrecht verweerde zich in Ramstein tegen beschuldigingen dat Duitsland te weinig doet om Oekraïne te steunen. “Er is op dit gebied de afgelopen weken veel kritiek geweest op Duitsland”, aldus de minister. “Maar de cijfers laten iets anders zien." Volgens de minister heeft Duitsland al grote hoeveelheden uitrusting en wapens zoals anti-tankwapens en luchtdoelraketten geleverd. 

Ook kondigde Lambrecht aan dat de Bundeswehr samen met de Nederlandse Koninklijke Landmacht Oekraïense troepen gaat trainen in Duitsland. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger