Duitslandweb logo Duitslandweb

Eerste bezoek herkozen president Macron is aan Scholz

Kort nieuws - 9 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De eerste buitenlandse reis als net herkozen president van Frankrijk brengt Emmanuel Macron naar Berlijn. Maandagavond bezoekt hij daar kanselier Scholz.  

Scholz en Macron spreken elkaar in Berlijn over de oorlog in Oekraïne, de Europese soevereiniteit en defensie en over de energievoorziening. Ook de relatie met China en klimaatverandering staan op de agenda. De Tagesspiegel schreef afgelopen weekeinde dat menigeen in Duitsland en binnen de SPD hoopt dat Scholz en Macron aankondigen samen naar Oekraïne te reizen. Daarvoor bestaan volgens de Franse regering echter geen plannen. 

Macron zal in Berlijn met militaire eer worden ontvangen. Dat het eerste bezoek van zijn tweede ambtstermijn aan Duitsland is en ook zo snel na zijn beëdiging van afgelopen zaterdag, laat zien hoe belangrijk de Frans-Duitse relatie voor Macron is, citeren Duitse media zijn staf. Voorafgaand aan zijn bezoek aan Scholz houdt Macron een toespraak in Straatsburg, ter gelegenheid van de Dag van Europa, die Europese lidstaten jaarlijks op 9 mei vieren. Frankrijk is momenteel EU-voorzitter. Lees meer bij Tagesspiegel en Deutschlandfunk

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Podcast: De Duitse rol in Europa

Podcast: De Duitse rol in Europa

Welke rol speelt Duitsland in de EU sinds het aantreden van kanselier Scholz? Daarover vertelt Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut, in deze podcast.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger