Duitslandweb logo Duitslandweb

Opleiding Oekraïense soldaten in Idar-Oberstein begonnen

Kort nieuws - 12 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De eerste soldaten uit Oekraïne zijn in Duitsland aangekomen om een training te krijgen op de pantserhouwitsers die Nederland en Duitsland samen aan Oekraïne leveren. 

In totaal ongeveer zestig soldaten worden getraind om het geschut te gebruiken, door de artillerieopleiding van het Duitse leger in Idar-Oberstein in Rijnland-Palts. Ze moeten 12 pantserhouwitsers 2000 gaan bemannen, zeven geleverd door Duitsland en vijf door Nederland.

Het Duitse leger beschikt volgens defensieminister Lambrecht op papier over 100 pantserhouwitsers, maar slechts veertig kunnen daadwerkelijk worden gebruikt. Het mobiele artilleriegeschut kan doelen tot op veertig kilometer afstand raken.

Aan de levering van zware wapens aan Oekraïne is wekenlange discussie vooraf gegaan. Aanvankelijk wilde de Duitse regering alleen verdedigingswapens leveren, om geen partij in de oorlog te worden. Eind april maakte Lambrecht bekend dat het Duitse leger vijftig Gepard-luchtafweertanks gaat leveren aan Oekraïne. Kort daarna werden ook de pantserhouwitsers toegezegd, inclusief munitie en opleiding. Lees meer bij SWR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

In Oost-Duitsland zwelt het protest tegen het Duitse energie- en Ruslandbeleid aan. Waarom juist daar?


Lees meer

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Door de oorlog in Oekraïne sneuvelt het ene heilige huisje na het andere in Duitsland. Gesprek over de Duitse positie in deze crisis.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger