Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland zegt extra wapens toe aan Oekraïne

Kort nieuws - 25 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland gaat voor een half miljard euro extra wapens leveren aan Oekraïne. Dat heeft de Duitse kanselier Scholz dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een online-conferentie die hij vanuit Canada bijwoonde.

Scholz zei dat Duitsland drie Iris-T-systemen gaat leveren, meer dan tien gepantserde bergingsvoertuigen, twintig raketwerpers, munitie en drone-afweersystemen. De wapens worden dit jaar en komend jaar geleverd, zegde de kanselier toe.

Woensdag was het in Oekraïne onafhankelijkheidsdag. Ook duurt de oorlog na de inval in februari nu precies een half jaar. Duitse politici stuurden solidariteitsboodschappen naar Kiev en het Duitse actualiteitenprogramma Tagesthemen zond uit vanuit Oekraïne. Zo willen ze zorgen, zei de verslaggeefster, dat de oorlog niet vergeten wordt en de mensen hun solidariteit niet verliezen.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger