Duitslandweb logo Duitslandweb

Kanselier Scholz belt met Poetin

Kort nieuws - 13 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft vrijdag telefonisch gesproken met de Russische president Poetin. Na afloop deelde hij op Twitter drie punten die hij heeft overgebracht: Er moet zo snel mogelijk een wapenstilstand komen in Oekraïne. De bewering dat daar nazi's aan de macht zijn is onjuist. Rusland heeft een verantwoordelijkheid voor de wereldwijde voedselsituatie.

Volgens het Kremlin had de Duitse regering gevraagd om het gesprek. De laatste keer dat Scholz met Poetin sprak was op 30 maart. Kort daarna werd bekend dat Russische soldaten in Boetsja honderden inwoners hebben vermoord en gemarteld.

De woordvoerder van Scholz zei dat de regering geen poging ongemoeid zal laten om deze oorlog tot een einde te brengen. Volgens hem ging het gesprek ook over de voedselvoorziening. Oekraïne is een belangrijke graanproducent, maar het graan kan momenteel het land niet verlaten, door blokkades en bombardementen. Lees meer bij Tagesschau en op Twitter

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger