Duitslandweb logo Duitslandweb

'Inhaaloperaties zouden in Duitsland kunnen'

Kort nieuws - 7 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De lange wachtlijsten voor operaties in Nederland zouden kunnen worden weggewerkt als er afspraken worden gemaakt met ziekenhuizen in Noordrijn-Westfalen. Over dat voorstel, van bestuursvoorzitter Alex Friedrich van het Academische ziekenhuis in Münster (UKM), berichtte de NOS dit weekeinde.  

De Duitser Friedrich was tot voor kort arts-microbioloog en hoogleraar microbiologie in het UMCG in Groningen. Hij pleit ervoor dat de Nederlandse overheid afspraken maakt met de Duitse deelstaat over het overnemen van patiënten zodat in de komende twee jaar de inhaalzorg die door de coronapandemie is ontstaan, kan worden weggewerkt. De Duitse ziekenhuizen kunnen daar dan capaciteit voor inplannen, stelt Friedrich.

De Nederlandse minister Kuipers van Volksgezondheid reageerde maandag afhoudend. Volgens hem zitten er veel praktische nadelen aan het uitbesteden van zorg aan Duitsland. Ook vindt hij dat eerst en vooral Nederlandse ziekenhuizen patiënten van elkaar moeten overnemen. Lees meer bij de NOS

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger