Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsers blijven sancties tegen Rusland steunen

Kort nieuws - 22 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een meerderheid van de Duitsers, 58 procent, blijft de sancties tegen Rusland steunen, ondanks de negatieve effecten ervan op Duitsland. Dat blijkt uit de peiling Deutschlandtrend van de ARD. Van de ondervraagden is 33 procent tegen de sancties.

De meeste Duitsers willen de sancties die zijn ingesteld na de Russische inval in Oekraïne in stand houden, hoewel die in Duitsland tot problemen bij de energievoorziening en een dalende productie leiden. De steun voor de sancties is in West-Duitsland met 63 procent groter dan de 51 procent die zich er in het oosten van het land voor uitspreekt. 

Als een van de maatregelen waarmee Duitsland energie kan besparen, wordt de tijdelijke invoering van een snelheidslimiet op Duitse snelwegen genoemd. Over de Tempolimit wordt al langer gediscussieerd, regeringspartijen SPD en Groenen zijn voor, coalitiepartner FDP is tegen. Van de Duitse bevolking is 59 procent het eens met een tijdelijke invoering van een snelheidslimiet, 35 procent niet. 

Bij de vraag op wie de Duitsers zouden stemmen als er komende zondag verkiezingen zouden zijn, kwam oppositiepartij CDU/CSU met 27 procent als grootste uit de bus. De Groenen staan met 22 procent op de tweede plaats en de SPD van kanselier Scholz, die bij de verkiezingen van 2021 met 25,7 procent de grootste werd, eindigt in de peiling met 19 procent op de derde plaats. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger