Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland tegen EU-breed plafond op inkoopprijs voor gas

Kort nieuws - 28 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vijftien EU-lidstaten hebben in een brief aan de Europese Commissie gevraagd om een prijsplafond voor de inkoop van gas. Duitsland heeft de brief niet ondertekend en is tegen zo'n maximumprijs.

Duitsland was sterk afhankelijk van gas uit Rusland en moet veel gas elders inkopen, nu Rusland niet meer levert. De Europese Commissie was totnogtoe niet voor een prijsplafond omdat andere landen dan mogelijk geen gas meer aan de EU willen leveren maar liever aan landen die meer betalen.

De Duitse regering koopt in tegen flinke prijzen. Als er met de handel buiten de EU en op de EU-interne markt een maximumprijs geldt, kan Duitsland de andere EU-landen niet meer overbieden. De hoge prijs die Duitsland betaalt voor het gas, drijft de prijs op, ook in de landen die niet zo afhankelijk waren van Russisch gas. Daarom zijn die landen wel voor een prijsplafond. Lees meer bij Tagesschau

Tags: gascrisis

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger