Duitslandweb logo Duitslandweb

Vandaag is Dag van de Duitse Taal

Kort nieuws - 11 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vandaag vieren scholen en taalliefhebbers de Dag van de Duitse Taal, een dag om aandacht te vragen voor het belang van Duits. Thema dit jaar is 'reizen'.

Scholieren in het hele land krijgen een feestelijke Duitse les om de taal en het schoolvak in het zonnetje te zetten. De Actiegroep Duits biedt een digitale escape room aan en een online quiz om met de klas te spelen. Op Spotify is een afspeellijst te vinden met liedjes over 'reizen'. Ongeveer 150 scholen hebben een Mach-Mit-pakket besteld met gadgets en leesvoer voor de les. 

Tegelijkertijd is in Amersfoort de Duitslanddag, een netwerkevenement voor ondernemers die actief zijn of willen worden in Duitsland. Twee klassen van het Comenius Lyceum in Amsterdam gaan vanuit hun klaslokaal Duits via een beeldverbinding in gesprek met bedrijven op de Duitslanddag. Meer informatie op Machmit.nl

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitse taal':

Een problematische beer

Een problematische beer

De Duitse minister Paus wordt voor 'Problembär' uitgemaakt, las columniste Inge Jooris in de Duitse media. Zijn haar dagen als minister geteld?


Lees meer

Vechten als ketellappers

Vechten als ketellappers

De Duitse regering heeft zo veel ruzie, het lijkt wel een bende 'Kesselflicker', zei een van de ministers. Columniste Inge Jooris legt uit wat hij bedoelt.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger