Duitslandweb logo Duitslandweb

Eerste Iris-T luchtafweer naar Oekraïne

Kort nieuws - 12 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft dinsdag de eerste van vier al eerder toegezegde Iris-T SLM luchtafweersystemen aan Oekraïne overhandigd.

Het moderne systeem is van Duitse makelij, maar nog niet in gebruik bij de Bundeswehr. Het kost 140 miljoen euro. Oekraïense militairen zijn al in Duitsland getraind om de Iris-T te gebruiken.

De levering was al in juni aangekondigd. Na de recente Russische bombardementen had defensieminister Lambrecht maandag gezegd dat de systemen eerder zullen worden geleverd dan gepland. Ze zouden eigenlijk in november geleverd worden. Lees meer bij Der Spiegel

 

Reacties

OekraïneInclusiefCherson - 16 november 2022 22:52

Nee hoor, heeft niets met haat jegens Duitsland te maken en kort door de bocht ook niet. Dus als je kritiek hebt op de trage reactie van Duitsland (en dat is gewoon een feit) en het feit, dat Merkel (trouwens ook Clinton (niet zij, maar hij), die Oekraïne dwong de Sovjet-kernwapens terug te geven) Rusland geholpen hebben zich "aufzurüsten", dan zou er haat zijn jegens Duitsland? Dat is pas kort door de bocht - Haat verwarren met een andere mening hebben!

Reageer
OekraïneInclusiefCherson - 12 oktober 2022 18:04

Wellicht nu wel (het Duitse consulaat is geraakt). De Duitse hulp komt erg traag op gang en Scholz heeft iedere keer wel erg lang getreuzeld en gelogen om leveringen te vertragen nadat eerst Merkel en haar voorganger Schröder deze oorlog juist gefaciliteerd hebben (door zich compleet afhankelijk van Rusland te maken - slecht opgelet bij geschiedenislessen inzake de fouten die Chamberlain ooit maakte - maar ja, het is en blijft Duitsland - waar “Deutschrussen” vrijelijk propaganda verspreiden)!

Reageer
gerrit de heij OekraïneInclusiefCherson - 13 oktober 2022 12:02

een beetje kort door de bocht theorie ...net alsof merkel de enige was die zich door Poetin om de tuin liet leiden ..het hele westen liet zich inbalsemen door de toenmalige charmes van deze ex KGB er...en dan achteraf dit zo analyseren is boter na de maaltijd, proef hier meer een bepaalde Duitsland haat moet ik zeggen

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger