Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse steun: 200 miljoen voor bescherming Amazonewoud

Kort nieuws - 1 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland maakt 200 miljoen euro vrij voor de bescherming en herbebossing van het Amazoneregenwoud in Brazilië. Daarnaast hoopt Duitsland met deze financiële steun de situatie van de inheemse bevolking in het Amazonewoud te verbeteren. Dat heeft het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking maandag bekendgemaakt tijdens het Brazilië-bezoek van kanselier Olaf Scholz.

De nieuwe Braziliaanse regering van president Lula da Silva wil verwaarlozing van het regenwoud door oud-president Bolsonaro herstellen. 

Van de 200 miljoen euro Duitse steun wordt 93 miljoen euro ingezet om het regenwoud in Brazilië te herbebossen. 31 miljoen euro gaat naar een nieuw fonds voor de bescherming van het Amazonewoud. Nog eens 35 miljoen euro gaat naar Duits-Braziliaanse projecten die de ontbossing van het regenwoud en daarmee de ontruiming van het leefgebied van de inheemse bevolking helpen te voorkomen. Tijdens de regeerperiode van Bolsonaro had Duitsland de financiële steun voor dit soort projecten stopgezet.

De Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking Svenja Schulze (SPD) bracht maandag een bezoek aan de Braziliaanse minister van Milieu Marina SIlva. Schulze benadrukte dat een klimaatvriendelijk beleid alleen mogelijk is als daardoor "geen bevolkingsgroepen achterop raken". Ook bezocht ze samen met kanselier Scholz president Lula. Tijdens het bezoek onderstreepte Scholz onder meer de belangrijke rol die Brazilië speelt bij het behalen van de klimaatdoelen. Lees meer bij ZEIT Online en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

De AfD is de afgelopen 10 jaar steeds rechts-radicaler, maar ook een stabiel onderdeel van het Duitse partijenlandschap geworden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger