Duitslandweb logo Duitslandweb

Ministers Habeck en Le Maire in VS voor handelsconflict

Kort nieuws - 8 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck heeft dinsdag samen met zijn Franse collega Bruno Le Maire in Washington gesprekken gevoerd over de Amerikaanse Inflation Reduction Act (IRA). 

De Verenigde Staten willen met dit nieuwe stimuleringspakket van 370 miljard dollar de overgang naar duurzame energie versnellen. Bedrijven die voor de subsidies in aanmerking willen komen, moeten in de VS produceren. De EU vreest dat dit nadelig is voor de economie van de EU.  

Habeck en Le Maire hebben de bezwaren van de EU overgebracht. Tijdens een persconferentie toonden ze zich optimistisch. De IRA wordt in de komende maanden nog verder uitgewerkt, dus er kan nog naar oplossingen worden gezocht om de concurrentienadelen voor de EU te beperken, aldus Habeck. Een Europees-Amerikaanse werkgroep gaat bovendien zoeken naar mogelijkheden om voor belangrijke grondstoffen minder afhankelijk van andere landen, zoals China, te worden. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger