Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering bezorgd over Trumps handelspolitiek

Kort nieuws - 3 april 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering maakt zich ernstige zorgen over de handelspolitiek van de Amerikaanse president Trump. Minister Zypries van Economische Zaken waarschuwt Trump ervoor een te protectionistisch beleid te voeren.

Trump wil alle handelsrlaties opnieuw onder de loep nemen en verwijt onder meer Duitsland en China oneerlijke handelspraktijken. Trumps decreten tonen aan dat de VS duidelijk af wil van vrije handel en geldende handelsvedragen, aldus Zypries. Als Trump invoerrechten op Duitse machines wil invoeren, schaadt hij vooral de Amerikaanse industrie, waarschuwt ze. Daar wil ze met de Amerikaanse regering over praten als ze in mei naar Washington reist. Als Trumps protectionistische maatregelen daadwerkelijk worden ingevoerd, overweegt Duitsland de Wereldhandelsorganisatie in te schakelen, aldus Zypries. Een groot probleem is op dit moment dat Duitsland geen aanspreekpunt heeft in de VS, omdat er nog steeds geen Amerikaanse handelsvertegenwoordiger is benoemd. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger