Duitslandweb logo Duitslandweb

Amerikaanse adviseur voor handel valt Duitsland hard aan

Kort nieuws - 1 februari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De adviseur voor Handel van de Amerikaanse president Trump, Peter Navarro, heeft Duitsland verweten de andere eurolanden uit te buiten door de koers van de euro laag te houden. De lage rente van de Europese Centrale Bank is goed voor de Duitse export op dit moment en de adviseur suggereert dat Duitsland op die manier de koers van de euro manipuleert. Kanselier Merkel heeft in een reactie laten weten dat Duitsland juist een grote voorvechter is van een onafhankelijke ECB en dus geen invloed heeft op het beleid om de geldpers aan te zetten en de rente laag te houden. De Süddeutsche Zeitung legt uit dat het verwijt alarmerend is, omdat landen die officiëel van koersmanipulatie worden beschuldigd kunnen rekenen op sancties zoals strafheffingen. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger