Duitslandweb logo Duitslandweb

Vrijdag vallen door staking in Duitsland veel vluchten uit

Kort nieuws - 16 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Door een staking van dienstenvakbond Ver.di vallen op vrijdag 17 februari in Duitsland veel vluchten uit. De luchthavens van München, Frankfurt en Hamburg hebben aangekondigd het gewone vliegverkeer vrijdag stil te leggen.

De luchthavens in Frankfurt am Main en München zeggen vrijdag alleen nog noodvluchten toe te laten. In München kunnen ook nog vluchten landen met gasten voor de Münchner Sicherheitskonferenz. Alle gewone passagiersvluchten vallen uit. Dat geldt ook voor mensen die moeten overstappen. De luchthavens roepen mensen op om niet naar het vliegveld te komen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. 

Ver.di heeft aangekondigd dat ook het vliegverkeer op de luchthavens van Stuttgart, Dortmund, Hannover en Bremen wordt stilgelegd. De Duitse luchthavenorganisatie ADV gaat ervan uit dat vrijdag in totaal 2340 Duitse en internationale vluchten uitvallen en dat 295.000 passagiers daaronder te lijden zullen hebben.

Luchthavenpersoneel in Duitsland wordt vaak volgens gemeentelijke cao's betaald. Ver.di eist voor deze medewerkers een loonsverhoging van 10,5 procent. Daarin gaan gemeentes niet mee. Daarnaast heeft de vakbond extra eisen voor grondpersoneel en mensen die bij de luchtvaartbeveiliging werken. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger