Duitslandweb logo Duitslandweb

Film 'Im Westen nichts Neues' wint zeven Bafta's

Kort nieuws - 20 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De film 'Im Westen nichts Neues' is zondag bekroond met zeven Bafta's. Het Duitse oorlogsdrama uit 2022 is daarmee de grote winnaar van de belangrijkste Britse filmprijzen. 

De Netflix-film kreeg onder meer de prijs voor beste film, beste niet-Engels-gesproken film en beste regie. Ook de filmmuziek van componist Volker Bertelmann werd bekroond. Regisseur Edward Berger bedankte in zijn toespraak zijn dochter, die hem had aangemoedigd deze film te maken. 

De anti-oorlogsfilm 'Im Westen nichts Neues' is gebaseerd op de beroemde roman van de Duitse auteur Erich Maria Remarque uit 1929. Het boek laat de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog zien door de ogen van een jonge soldaat. Het boek werd twee keer eerder verfilmd, in 1930 en 1979. De versie uit 2022 is een Duitse remake. 

De Bafta's behoren na de Golden Globes en de Oscars tot de meest begeerde filmprijzen. Ook voor die laatste prijzen is 'Im Westen nichts Neues' negen keer genomineerd, voor de Oscars onder meer voor beste internationale film. Die uitreiking vindt op 12 maart in Hollywood plaats. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

In museum No Hero in Delden worden 60 werken van Oost-Duitse kunstenaars getoond, iets wat in Duitsland steevast tot debat leidt.


Lees meer

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

De Duitse singer-songwriter Gisbert zu Knyphausen treedt op 20 april op in Nijmegen, tijdens een avond over klimaatactivisme.


Lees meer

Bergen verzetten in papier

Bergen verzetten in papier

De Duitse kunstenaar Ulrike Heydenreich heeft een fascinatie voor landkaarten en bergen. Haar werk is nu te zien in Museum Panorama Mesdag.


Lees meer

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

De Duitse omgang met roofkunst laat zien hoe snel de maatschappelijke discussie is veranderd.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger