Duitslandweb logo Duitslandweb

Vier Oscars voor de film 'Im Westen nichts Neues'

Kort nieuws - 13 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse anti-oorlogsfilm 'Im Westen nichts Neues' heeft vannacht in Amerika vier Oscars gewonnen, waaronder voor Beste Internationale Film. Ook kreeg het de prijzen voor beste Decor, Camera en Filmmuziek. Nog nooit won een Duitse film zoveel Oscars.

'Im Westen nichts Neues' was in negen categorieën genomineerd. De film won vorige maand ook al zeven Bafta's, de belangrijkste Britse filmprijzen. 

De Netflix-film is gebaseerd op de beroemde roman van de Duitse auteur Erich Maria Remarque uit 1929. Het boek laat de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog zien door de ogen van een jonge soldaat. Het boek werd twee keer eerder verfilmd, in 1930 en 1979. De versie uit 2022 is een Duitse remake. Lees meer bij FAZ

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger