Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholz en president Indonesië openen Hannover Messe

Kort nieuws - 17 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Olaf Scholz en de Indonesische president Joko Widodo hebben zondagavond de Hannover Messe geopend. Indonesië is dit jaar gastland op de grootste industriebeurs te wereld. Na drie jaar van corona-beperkingen kan de Hannover Messe nu weer volledig in zijn oude vorm plaatsvinden.

Thema van de Hannover Messe is dit jaar klimaatvriendelijke productie. Scholz hoopt dat de beurs belangrijke impulsen oplevert voor een concurrerende industrie en de overgang naar CO2-neutraliteit, zei hij zondagavond bij de opening. Hij pleitte ook voor een partnerschap met Indonesië op het gebied van grondstoffen, om minder afhankelijk van China te worden. De kanselier hoopt dat er snel een vrijhandelsverdrag tussen de EU en Indonesië komt, zei hij. Duitsland zelf moet wat de kanselier betreft op het gebied van duurzaamheid sneller en beter presteren. Dat wordt een "krachttoer", zei Scholz.

Op de beurs staan energie-management, de opbouw van een waterstof-economie en kunstmatige intelligentie centraal. De industrie speelt een sleutelrol als het gaat om vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en de ontwikkeling van energiezuinige producten, aldus Hannover Messe-baas Jochen Köckler. De beurs duurt tot en met vrijdag. Rond de 4.000 deelnemers tonen het nieuwste op het gebied van machine- en installatiebouw, elektrotechniek en technologieën tegen klimaatverandering. Lees meer bij FAZ.net en NDR 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger