Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering wil snellere inburgering

Kort nieuws - 23 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil nieuwkomers sneller laten inburgeren. Nu kunnen nieuwkomers pas na acht jaar in Duitsland het Duitse staatsburgerschap krijgen. In het nieuwe wetsvoorstel kan dat na vijf jaar. Voor mensen die bijzonder goed geïntegreerd zijn en de taal goed beheersen gaat de termijn van zes naar drie jaar. 

Voorwaarde voor het verkrijgen van het Duitse staatsburgerschap is onder meer dat iemand niet afhankelijk is van een uitkering, enkele uitzonderingen daargelaten. 

Wat verder verandert in de nieuwe inburgeringswet is dat een dubbele nationaliteit wordt toegestaan. Nu nog staat Duitsland een dubbele nationaliteit in principe niet toe, maar voor EU-burgers en Zwitsers en voor burgers uit landen waar het zeer lastig of onmogelijk is om het staatsburgerschap op te geven gelden uitzonderingen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Marian Oort - 21 december 2023 16:46

Stel dat je die snelle inburgering wilt aanvragen waar moet je dan zijn?
Want dat komt helaas nergens naar voren

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger