Duitslandweb logo Duitslandweb

Twee tieners opgepakt voor beramen aanslag kerstmarkt

Kort nieuws - 30 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft twee jongens van 15 en 16 jaar opgepakt voor het beramen van een terreuraanslag op een kerstmarkt of een synagoge in Keulen. De veiligheidsdiensten onderzoeken nog hoe concreet hun plannen waren. 

De twee jongens komen uit Brandenburg en Noordrijn-Westfalen. Het Openbaar Ministerie in Brandenburg heeft sterke vermoedens dat ze online een aanslag met een islamitisch motief voorbereidden. De twee zouden via berichtendienst Telegram hebben gesproken over een aanslag met brandgevaarlijke voorwerpen of een kleine vrachtwagen. Toen ze een concrete datum en locatie noemden, besloten de veiligheidsdiensten in te grijpen en de jongens te arresteren. Hoe specifiek de plannen daadwerkelijk waren, wordt nu onderzocht. 

De 16-jarige jongen uit Brandenburg was al bekend bij de veiligheidsdiensten. De Rus van Tsjetsjeense afkomst is bekend uit de radicaal-islamistische scene in de deelstaat.

De federale veiligheidsdienst Verfassungsschutz waarschuwde woensdag voor het acute gevaar voor islamitische aanslagen in Duitsland, met oog op de oorlog tussen Israël en terreurgroep Hamas in Gaza. Lees meer bij RBB24 en WDR.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger