Duitslandweb logo Duitslandweb

Zorgen over hoogwater in Duitsland houden aan

Kort nieuws - 2 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Delen van Duitsland kampen nog steeds met hoogwater en overstromingen. Na een aantal droge dagen rondom de jaarwisseling waarschuwt de Duitse weerdienst (DWD) opnieuw voor aanhoudende regen.  

In verschillende Duitse regio's zijn de hulpdiensten al dagen onafgebroken aan het werk. Vooral Nedersaksen, delen van Noordrijn-Westfalen, Thüringen en het zuiden van Saksen-Anhalt kregen door zware regenval de afgelopen week te maken met hoogwater en ondergelopen gebieden. Op meerdere plekken moesten mensen worden geëvacueerd en elders de feestdagen doorbrengen. Het water beschadigde ook dijken, maar tot een dijkdoorbraak kwam het niet. Bondskanselier Olaf Scholz (SPD) bracht op oudjaarsdag een bezoek aan overstroomde gebieden in Nedersaksen. Hij bedankte de hulpverleners en beloofde steun aan de getroffen gebieden. 

De dreiging van hoogwater is nog niet voorbij. De DWD verwacht vanaf vandaag opnieuw aanhoudende regen. In sommige gebieden kan er 30 tot 40 liter regen per vierkante meter in 24 uur vallen. Ook woensdag blijft het naar verwachting regenachtig. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Nedersaksen sprak dinsdagochtend vanwege de hoge waterstanden in de rivieren van een kritieke situatie. Lees meer bij Tagesschau en NDR 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger