Duitslandweb logo Duitslandweb

Dom in Keulen blijft gesloten voor toeristen

Kort nieuws - 2 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Dom in Keulen blijft gesloten voor toeristen. De politie heeft meerdere mensen gearresteerd die verdacht worden van het plannen van een aanslag. 

De aanslagplannen zijn volgens de politie beraamd door leden van een islamistische groepering. Ze wilden vermoedelijk op oudjaarsavond met een auto een aanslag plegen op de Dom, de grote kathedraal in het centrum van Keulen. 

Op kerstavond arresteerde de politie vijf mannen in een woning in de plaats Wesel (Noordrijn-Westfalen). Zij zouden achter de plannen zitten. Vier van hen werden snel weer vrijgelaten, een 30-jarige man uit Tadzjikistan zit nog vast. Op oudjaarsavond zijn nog drie mannen door de Keulse politie gearresteerd, zij zouden banden hebben met de 30-jarige verdachte.

De Keulse Dom werd op kerstavond grondig doorzocht met speurhonden, maar explosieven werden niet gevonden. De kathedraal ging vervolgens weer open voor gelovigen. Zij worden sindsdien eerst gecontroleerd voordat ze een dienst kunnen bijwonen. Voor toeristen is de Dom gesloten, onduidelijk is hoelang de veiligheidsmaatregelen van kracht blijven. Lees meer bij de WDR

Op 30 december deden moslims mee aan een symbolische actie voor de Dom in Keulen. Ze stonden voor de kathedraal met borden met daarop teksten als: 'Ik ben moslim en sta op voor de bescherming van de kerk' en 'De islam leert ons om kerken te respecteren en voor aanvallen te beschermen':

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger