Duitslandweb logo Duitslandweb

Grondpersoneel Duitse Lufthansa staakt woensdag

Kort nieuws - 5 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Lufthansa-passagiers in Duitsland moeten woensdag rekening houden met vertragingen en uitvallende vluchten. Vakbond Verdi heeft het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij opgeroepen het werk neer te leggen. 

De staking begint woensdagochtend om 04:00 uur op de luchthavens van Frankfurt am Main, München, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf. De actie duurt tot donderdagochtend 07:00 uur. 

De staking is volgens Verdi nodig omdat Lufthansa niet over de brug komt tijdens de loononderhandelingen voor meer 25.000 mensen die werken als grondpersoneel. De vakbond eist onder meer 12,5 procent meer salaris en een inflatiecompensatiebonus voor alle werknemers. Lufthansa heeft de staking veroordeeld en zegt al een redelijk bod te hebben geboden. De luchtvaarorganisatie verwacht dat meer dan honderdduizend passagiers woensdag getroffen zullen zijn door de actie. Lees meer bij ZDF Heute en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger