Duitslandweb logo Duitslandweb

Zelensky spreekt in Bondsdag

Kort nieuws - 11 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Oekraïense president Zelensky heeft dinsdag in het Duitse parlement een toespraak gehouden. Hij bedankte Duitsland voor de steun in de oorlog tegen Rusland.

De fracties van de nieuwe partij Bündnis Sahra Wagenknecht (BSW) en de Alternative für Deutschland (AfD) waren demonstratief afwezig tijdens de toespraak van Zelensky. Volgens BSW draagt Zelensky momenteel bij aan een geweldsspiraal en moet hij daarom niet met een Bondsdagontvangst worden geëerd.

Zelensky kreeg veel bijval van de Bondsdagleden tijdens zijn emotionele toespraak. De president is in Duitsland voor een top over Oekraïne, waar afspraken over wederopbouw en wapenleveranties worden gemaakt. Zelensky heeft ook een ontmoeting met kanselier Scholz en bondspresident Steinmeier. Lees meer bij Tagesschau

Tags: AfD, BSW

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger